Листовки с координатите на районните полицаи разпространиха в общината

Районните полицаи разпространиха листовки на територията на РУП - Първомай. Така всяко семейство в общината ще разполага с имената, адресите, телефонните номера на своя районен полицай.

Листовките са кампания на МВР под мотото “Познавате ли районния си полицай?”. Те са индивидуални. Освен името на районния полицай, длъжността, телефона и служебния адрес, листовките съдържат информация към кого да се обърнете в различни случаи и на какви телефони можете да подавате сигнали. Всеки инспектор лично разпространява листовките на територията на района, за който отговаря – в пощенските кутии, на места, където се събират повече хора и т.н.

Освен лично със своя районен инспектор, можете да разговаряте на посочените телефони и адреси и ако са станали жертви или свидетели на някакъв вид престъпление, на корупционна проява или други закононарушения, ако имат информация, че някой се занимава с престъпна дейност или ако искате съвет как да се предпазите от престъпление, в случай на подозрение и други

С районния полицай можете да се консултирате и как точно се подава сигнал или жалба, свързана с различни случаи на закононарушения.

Когато полицейските инспектори не могат лично да помогнат, те ще ни насочват към други компетентни по конкретните случаи служби.
По този начин освен възможностите да се сигнализира на тел. 112 и 166,  живущите във всеки район или населено място ще могат да се запознаят лично с районния си инспектор. Така от една страна полицаите ще се доближат още повече до хората, които ще знаят точното място и време за контакти с тях, а от друга – членовете на обществото ще могат да проявяват своята гражданска позиция, като се включат в битката с престъпността и корупцията.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини