С две бягания Лили подобри 5 рекорда

Лиляна Георгиева, Детето-чудо, което вече е млада дама, постави пет рекорда на Националния шампионат по лека атлетика в зала, провеждан в Добрич. Уникалното е, че тя постигна това само в две бягания.

Първото беше на дистанция 1500 м, на която тя закова хронометъра на 4:20.49 мин.

Състезателката на пловдивския „Тракия“, като ураган отнесе досегашното върхово постижение на България за девойки младша и старша възраст едновременно. Съперничката ѝ Силвия Георгиева се опита да бъде равностойна, но след 800-ния метър изостана.

На 3000 м младата ни надежда спря хронометрите на 9:24.65 мин, което е нов национален рекорд за младша, старша възраст и за девойки до 23 години в зала.

В същото време Лили покри нормативите за няколко шампионата – Балкански за девойки до 20 години и за жени в зала, Европейски шампионати за девойки до 20 години и жени до 23 и за Световен шампионат за девойки до 18 години.

„Вие направихте едно чудо с мен, адски много благодаря за всичко!“, се обърна рекордьорката към своята треньорка Радмила Станкович, която се е превърнала в много повече от неин ментор.

Лили остава в Добрич, където продължава своята подготовка. При първа възможност тя обеща да даде интервю за еТВ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мл
    Млади надежди за света
    2 0
    08:23, 6 фев 2017
    Ето още нещо! Гугъл:
    "Добра новина: В Пловдив живее най-умният младеж в света /ВИДЕО/"
  • 2
    Бо
    Божидар
    2 0
    11:08, 6 фев 2017
    Браво!!! Много успехи!!!
Последни новини