Разбиха група за трафик на наши секс робини в Германия

Трима участници в група за трафик на жени от България към Германия с цел сексуална експлоатация са с повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура.

Двама от поддържащите канала за секси робини-Мехмед М. и Мерсан М. са задържани вчера, на 25 януари тази година в Ямбол при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Третият от групата се намира все още в Германия, но за него вече е издадена европейска заповед за арест и предстои да бъде задържан, и доведен в България.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2011 година насам. Мехмед и Мерсан набирали жени от Ямбол и региона с обещанието да им осигурят апартаменти и доходоносна работа в град Леге. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в немския град. Третият участник в престъпното сдружение включвал жените реално в „бизнеса“. На повечето от тях се наложило да проституират насила, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.

При извършените претърсвания в трите апартамента на участниците в групата са иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност.

Прибрани от властите са и двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата задържани участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 27 януари от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини