Елена Йончева става прессекретар на президента Радев

Очаквано, президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи известната журналистка Елена Йончева за секретар за връзки с медиите.

С друг указ държавният глава назначи Цвета Тимева за секретар по регионално развитие, съобщиха от "Дондуков" 2. 

Още вчера Радев издаде укази, с които попълни по-голямата част от екипа си. Полк. Димитър Стоянов - бивш шеф на Щаба на Военновъздушните сили, който години е работил с Радев, стана негов главен секретар. 

Друг журналист - Иво Христов - беше назначен за началник на кабинета, бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева - за секретар по правни въпроси, дипломатът Атанас Кръстин - за секретар по външна политика, а бившият кмет на село Труд Николай Копринков - за съветник по вътрешна политика и гражданско общество. 

В структурата на президентската администрация ще има промяна - Радев ще има 12 секретари, докато Росен Плевнелиев имаше 11. 

Създава се и допълнителен ресор - секретар по българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Междувременно днес Румен Радев свика вероятни бъдещи министри в служебния кабинет, който трябва да назначи до дни. По неофициална информация вече е сигурно, че служебният премиер ще е проф. Огнян Герджиков, съобщиха "24 часа" и "Труд".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини