Приказно магическо шоу на Dior (видео)

Изображение 1 от 2

    С бал с маски, лабиринт и някаква магия може да се отъждестви представянето на първата колекция висша мода на Мария Грация Киури за модна къща "Диор".

    Представени бяха ослепителни дълги рокли, които сякаш са излезли от приказки за феи. 

    Първите тъмни силуети бяха с леки маски с форма на лястовица, пеперуда или паяк. В някои случаи бе добавена качулка, за да може загадката да е пълна. Колекцията включва нова версия на прочутия костюм тайор с дълга пола. 

    Манекенките се движат сред лабиринт от растения, от който се носи аромат на прясно окосена трева. Наблизо има магическо дърво, от клоните на което висят карти таро. 

    Впечатляващият декор бе построен в градината на музея "Роден". В тази колекция за сезона пролет/лято, в която преобладават вечерните тоалети, астрологични знаци са бродирани върху рокли бюстиета. Украса от цветя е вплетена в тюла на рокли и пелерини. За изработването на коктейлна рокля в цвят екрю с ресни и цветя са били нужни 1900 часа. Модел на рокля от 1949 г. с фуста, чиято флорална украса е от пайети, е интерпретиран по нов начин с тюл в пастелно розово.

    За представянето на тези бални тоалети коафьорът Стивън Джоунс бе предложил прически с пера и с корони от цветя. Манекенките носеха обувки с ниски токове за по-голямо удобство.

    "Облеклата на висшата мода трябва да са вълшебни, но и удобни за носене", отбеляза Мария Грация Киури, която през юли м.г. започна да работи за "Диор", замествайки Раф Симънс, пише БТА.

    Гостите на бала се бяха постарали с приказното облекло, доведоха дори коне като еднорози. Сред поканените бяха Ева Херцигова, Даян Крюгер, Бела Хадид, която беше с прозрачна рокля без сутиен.

    Коментари в сайта

    Последни новини