Таня Сребрева ще е ментор в програма на Microsoft

Таня Сребрева отново е посочена от Майкрософт за водещ иновативен учител в света. След като миналата година тя беше между 300-те експерти от 100 страни, които споделиха своя опит в използването и преподаването на информационни технологии в училище, тази година ще бъде ментор на новите „най-иноватини“.

Форумът Microsoft Innovative Educator Expert ще се проведе през март в Торонто – Канада.

Това е програма, създадена да стимулира глобални учители, които използват технологиите. Те работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на иновациите в образованието и ще представят своите виждания за нови продукти и инструменти за обучение. На срещата в Будапеща Таня Сребрева сподели своя преподавателски опит и в екип с колеги от други страни работи по проблемите на преподаване на технологиите. Тази година, Сребрева ще бъде ментор на такъв екип.

Изборът на Таня Сребрева за ментор на тазгодишното издание на майкрософтския форум е атестат за нейното отлично представяне преди година и за работата ѝ като учител. Нейна заслуга е и избирането на училището, в което работи, за иновативно училище.

„Таня Сребрева е отличен учител, тя умее да увлича децата и работи чудесно в екип – казва за нея директорът Чавдар Здравчев, като не пропуска да подчертае, че успехите ѝ са подкрепени от условията и средата, в която работи.

Сребрева е съавтор на книгата „Успешна работа с интерактивната дъска”, носител е на наградите „Неофит Рилски” на МОН и „Учител на годината в гимназиален етап” на Регионален инспекторат по образование – Пловдив от 2014 г. Рецензент е на новите учебни програми по информационни технологии.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини