Airbus ще покаже безпилотната летяща кола до края на годината

Airbus Group има готовност да покаже прототип на безпилотна летяща кола до края на годината, съобщи шефът на компанията Том Ендърс.

По-рано Airbus обеща в рамките на 10 години да създаде безпилотни летящи машини, които ще превозват неголям брой пътници. Подготвяната демонстрация на прототип показва сериозността на намеренията на компанията в тази област.

Преди сто години градският транспорт слезе под земята, а сега имаме необходимите технологични средства, за да излезем над земята, казва Том Ендърс, цитиран от Ройтерс.

Миналата година Airbus формира подразделение Urban Air Mobility, което се занимава с изследване на различни аспекти от създаването на транспортни средства от рода на вертолетите, които могат да превозват няколко пътници.

Поръчката на подобен автомобил за ползване може да стане чрез приложение за смартфон, както при традиционните таксиметрови услуги. Разбира се, пускането в експлоатация на безпилотни летящи коли ще изисква не само технологични достижения, но и законодателни промени.

Подготвяният от Airbus прототип е предназначен само към един човек. Очевидно това ще бъде по-малък вариант на превозното средство, което в крайна сметка ще полети в небето над мегаполисите.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини