Такситата в Хасково изнемогват заради снега, няма шофьори

Таксиметровите фирми в Хасково изнемогват заради снега и липсата на свободни автомобили. Клиентите загрявали телефоните за поръчки, но фирмите не разполагали със свободни таксита в момента и хората се отказвали.

Шефът на една от големите таксиметрови компании в Хасково обясни, че хората му не искали да шофират при адските условия по пътищата. “В момента е убийствено за колите, разбиват се по улиците. А и рисковано за самите шофьори, не мога да накарам никого насила да седне зад волана. Едно от момчетата току що се обади и каза, че спира и се прибира вкъщи”, обясни шефът на фирмата. Той допълни, че тази сутрин дори съпругата му звъняла нервно, че от половин час чака такси и ще закъснее за работа. Той я посъветвал да тръгва пеш, защото наистина няма нито една свободна кола.

В Haskovo.net се получиха и сигнали, че такситата надуват цените заради преспите. Хасковлийка, пътуваща редовно с такси по един и същи маршрут се оплака, че преди й вземали по 4-5 лева, а сега й искали 8 за същото разстояние.

“Абсурд е нашите шофьори да го правят, защото всички са с апарати. Не изключвам наистина някои таксиметрови шофьори да злоупотребяват зад гърба на дадена фирма, но то си е за тях, защото Хасково е малък град и хората помнят”, допълни таксиметровият шеф.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ан
    Антон
    33 -9
    14:04, 18 яну 2017
    Е това не е новина, винаги когато вали дъжд или сняг, такситата изключват телефоните си и толкова! Когато е хубаво времето и не ти трябват, се срещат под път и над път и всяка втора кола е такси в Хасково ...
  • 2
    Гр
    гражданка
    32 -10
    14:11, 18 яну 2017
    Аз също ползвам услугите на много таксиметрови фирми.Не мога да се оплача че са надули цените.Както през лятото така и сега си ми вземат една и съща сума.Хайде сега да не ги плюем момчетата.Като ти идва скъпо върви си пеша, но не и да злословиш неверни думи.
  • 3
    Та
    таксиджия
    28 -3
    14:37, 18 яну 2017
    За оправдание, ще ви кажа една стара шофьорска фраза " Зимна кирия- празна кесия"! Пожелавам успех на тези които си търсят такси в това време! Но, и се успокойте ,че ,след няма и месец ,ние ще ви търсим!!
  • 4
    Ве
    Веси
    16 -5
    16:38, 18 яну 2017
    Как да се движат по тези неизчистени пътища, нали и те са хора и карат автомобили,какво да правят.
  • 5
    Та
    Таксиджия
    16 -8
    17:55, 18 яну 2017
    Не такситата не изключват телефоните а такива като вас който цяла година не са се качвали на такси се сещат да званят и си мислят че такситата са им длажни на всяка цена да ги обслужат, а и първо погледнете пътната обстановка и ми кажете дали може да се достигне до всички желаещи такси.
  • 6
    До
    Доктор ОХ
    6 0
    20:35, 18 яну 2017
    Тя проклетията не се лекува - хронична е и с възрастта прогресира. Жална ви майка на тия дето сте край това чисто зло! Спасявайте се навреме!
  • 7
    Ой
    Ой
    4 -1
    21:09, 18 яну 2017
    Бустаня, отиди ми бустаня в този сняг. Бустаня ми....отиди.......Ой, ой
  • 8
    То
    тотю тотев
    2 0
    10:58, 19 яну 2017
    То нормално да ги няма, не можем целия град да се вредим на такси, ама ако знаете с какви губи карат. Алоууу фирмите, оборудвайте си автомобилите с нови зимни губи, ще изпотрепете хората.
Последни новини