Гранична полиция е заловила 300 хил. контрабандни цигари

Триста хиляди къса контрабандни цигари са открити при съвместна операция, проведена от служители на главна дирекция "Гранична полиция" и ОДМВР-Добрич. Задържани са двама мъже, срещу тях е образувано досъдебно производство. Това съобщиха от пресцентъра наМВР.

Съвместните действия, с цел противодействие на незаконната контрабандата, са осъществени от служители на Гранично полицейско управление-Генерал Тошево и Първо районно управление на ОДМВР-Добрич.

В хода на операцията, в района на контролно-пропускателен пункт на входа на град Добрич, те спрели за проверка лекотоварен автомобил с добричка регистрация. В колата пътували двама мъже – жители на Добрич и с. Осиково. В хода на извършените действия проверяващите открили в пода на товарния отсек на автомобила специално изграден тайник. Оттам служителите иззели общо 300 хил. къса цигари от различни марки без акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно държане и пренасяне на акцизни стоки без бандерол. Откритите цигари и превозното средство са иззети. Двамата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Работата по документирането на случая продължава.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини