Руският "Викинг" разби боксофиса за уикенда (трейлър)

Изображение 1 от 2

    Историческата драма "Викинг" стана първият руски филм, който би попаднал в световния бокс офис за уикенда, съобщава Kinodata.

    От 5 до 8 януари лентата е събрала 6,7 милиона долара от прожекциите в Русия и прибалтийските страни. За сравнение - десетият в световния бокс офис - Assassin's Creed е с приходи $4,178,643 през последния уикенд.

    В Русия "Викинг" постави касов рекорд, като събра над 20 млн. долара от излизането му на екрана на 29 декември. Бюджетът на филма на режисьора андрей Кравчук е 13 млн. долара. Никой не оспорва, че това е най-мащабната и сериозна руска продукция. Screen International нарече филма "руската "Игра на тронове".

    Действието във "Викинг" се развива през 10 век. След смъртта на баща си, Светослав I, владетел на Киевска Рус, младият княз Владимир (Данила Козловски) бяга в изгнание през замръзналото море в Швеция, за да се измъкне от коварния си полубрат Ярополк (Александър Устюгов), който е убил другия си брат Олег (Кирил Плетньов) и завладява Киевска Рус. Старият воин Свенелд (Максим Суханов)убеждава Владимир да събере викингски наемници, за да си възвърне Киев. Сценарият е базиран на историческия документ Primary Chronicle и исландските "Сагите на кралете".

    По информация на kp.ru, във филма звучат четири езика - руски, гръцки, норвежки и специално измислен за тази лента "печенегски", който не е достигнал до наше време. В снимките са участвали над 100 коне, вълкодави и леопард.

    Интересна подробност е, че филмът е във две версии - 12+ и 18+.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини