Протест на превозвачите в Перник

Превозвачите в Перник излизат на протест срещу промените в транспортната схема на общината, предаде БГНЕС.

От Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, организатор на протеста, заявяват, че беззаконието стане правило, протестът е задължителен. От там заявяват, че кметското ръководство се опитало силово да преразпределят автобусните линии на градския транспорт в полза на приближени фирми. Това се правило без процедура за концесия или обществена поръчка, без решение на Общинския съвет.

Освен това превозвачите се оплакват, че работят с риск за хората, защото снегът не се почиства достатъчно и улиците в града са непроходими. Дори и в най-студените дни, когато градът остана без парно, цялото кметско ръководство твърдеше, че няма проблеми, заявяват недоволните.

Протестиращите се заканват, че на 13 януари – в деня на традиционния празник „Сурва”, когато перничани гонят злите сили и утвърждават ново начало, да изгонят злите сили от общината. „Да покажем на управниците на нашия град, че ги гледаме и оценяваме”, заявяват протестиращите.

Те организират протестно шествие от спирка „Метал”, което ще продължи по вътрешноградската магистрала и ще стигне до общината. Там сурвакарска група ще изпълни ритуала за прогонване на злото.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини