Първомайски бизнесмен влезе в Пловдивски съд с обвинение

Собственикът на ТЕР-М“ Йордан Терзиев влезе в Пловдивски районен съд с повдигнато обвинение за агресивното му поведение в центъра на Пловдив на 13 април 2016 година. Според обвинителния акт той е нанесъл удари с кирка върху лек автомобил, защото му е пречил да мине. Подсъдимият счупил стъклата и увредил лявата врата на реното, след което го освободил от скорост и го избутал на разстояние 5 метра от мястото на първоначалното паркиране до близкото кръстовище, с което сериозно затруднил движението по улиците.


Според обвинителния акт действията са били особено нагли и безцеремонни, тъй като, освен че били извършени на улица в идеалния център на Пловдив, са видени от много хора и  с тях той е показал абсолютно пренебрежение и незачитане както на чуждата собственост, така и на правото на гражданите да преминават свободно с автомобилите си по двете улици.

Нанесените щети са за 950 лв.

Според публикуваната на сайта  Plovdiv24.bg информация, адвокатът на Терзиев е поискал делото да бъде върнато, защото обвинителният акт е написан тенденциозно. Съдът не е уважил искането му, но се е съгласил да бъдат изслушани всички свидетели по делото. Разпитът ще се проведе на 30 януари.  

Терзиев е отказал всякакъв официален коментар по случая. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини