Отмениха частичното бедствено положение в общината

Отмениха частичното бедствено положение въведено от кмета на община Първомай заради непроходимите пътища към част от населените места. То беше въведено на 7 януари, за да може снегорините да влязат и пробият снежната блокада до там.

След обилния сняг вчера, до късно през нощта отново са били затворени пътищата по направлениеята към Воден, Буково, Искра, Татарево и Виница.

Днес те вече са са проходими, но при зимни условия.

Десетки са случаите, в които шофьорите на снегорините е трябвало да вадят затънали в преспите автомобили.  Обстановката е тежка, климатичните условия затрудняват разчистването.

Хляб е доставен до всички села. На зачислените към социалния патронаж е раздаден сух пакет за 3 дни, за да не останат без храна хората, ако селото, в което живеят се окаже блокирано от снега.

Ваканцията във всички общински училища е удължена до края на седмицата. А детските градини в Първомай ще отворят врати още утре - 12 януари.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Г-н Папазов(или някой от заместниците ви),заповядайте в с.Брягово да инспектирате работата на измисления дивак,дето са го уредили да чисти улиците,по-лошо чистене от години не е имало...и кмета Тенчев по-голям ли е от вас,че да върви с ръцете в джобовете ( и зиме и лете) и да раздава безплатния хляб онзи ден на циганите(които гласуваха за него) вместо първо на възрастни и трудно подвижни хора.Срамота!Срамота г-н Папазов! .и .ще добавя само,че за пореден път излъгахте бряговци (дупката,пътя,училището,речното корито и т.н) и ако имате морал не идвайте на 24-ти май да водите хорото!
    • Господ изпрати хабер, че бряговци имате много грехове. Поради това през цялата следваща седмица ще има обилни снеговалежи. Прекарайте я в молитви, не не забравяйте да заредите хляб, брашно, олио, захар, дърва за огрев и прясна вода. Той няма да ви забрави, защото в крайна сметка, както казва Амин, е милостив. С оглед на очакваните повече от 500 литра на кв. м. вода, след започване на снеготопенето, се препоръчва превантивно да се почистят канавки и дерета. Бог да ви е на помощ.
    • Пи
      питащ
      8 -1
      18:58, 11 яну 2017
      Че да не ви го е избирал Папазов, кмета ви Тенчев бе?!Сами си го избрахте!Що си не избрахте Наско?
    • Му
      Мунчо
      9 -4
      19:54, 11 яну 2017
      Много ви здраве на вас бряговци, през май николайчо се готви да е общински кмет, а анго да е депутатин! Тогава пак гласувайте за неправилните хора!
    • Да
      далтонист
      11 -2
      20:38, 11 яну 2017
      Ехооо, бряговци, алоууу? Вие освен червено друг цвят познавате ли?
    • Бр
      Бряговец
      1 -8
      11:28, 12 яну 2017
      Ти що не вземеш да си инспектираш простия мозък де... Виж коментара
  • 2
    Ба
    Баш брягавец
    5 -3
    12:56, 12 яну 2017
    Наска границите на Брягаво не знае от къде да къде са,кмет ще ни става :) По добре поп да вземе да стане и без това селото няма поп,а гледаме набожен е станал !
  • 3
    Bg
    BG
    11 0
    20:14, 12 яну 2017
    "Отмениха частичното бедствено положение в общината" следва да се обяви пълно "военно положение" и всички бряговци да хванат балкана както на 05.09.44 - митковци, петковци, бойловци, кръстевци и т.н и т.н. Кметот общинскьот да си го вземат за байрактар, а Руждито просто да им го харижим макар и да е от друго село , тамън баш предатател ще го дава вай,вай сакън!
  • 4
    Bg
    BG
    8 0
    07:50, 13 яну 2017
    Снегопочистващата техника на видния бряговски бизнесмен да им разчисти пътя към гората , в рамките на договора с общината за снегопочистване
  • 5
    към Бряговец: Ти на училище ходил ли си ниско човече,толкова правописни грешки та чак и в женски род ми се обръщаш...сигурно се чувстваш жена..и то не "такована" жена,че те са по злобни тогава...Ако ти е толкова голям мерака,скокни до аптеката за вазелин и няколко пакета марля,защото съм свикнал първо да е..а после да бия
    към всички други: Вместо да плямпате,подкрепете тези дето не са партизани,има и такива
    • Ам
      Амин
      2 -2
      15:11, 13 яну 2017
      Каквото и да си говорите с браговец, Бог решава, Бог взема, Бог дава.
      Отвърнахте се от Бога и затова ще страдате.
  • 6
    Ба
    Бать Саали
    2 0
    19:38, 14 яну 2017
    Фиткоф с лопатата ще ви обещае да ви разчисти, Разбойлоф като ви дъхне и от алкохолни пари ще ви стопи снегалПиткоф хич не ви такова, важното е да ви продаде земите на бряговския си начельник. Бряговския баш гинеколог ще ви извърти по един платен преглед на всички та да ви мине мерака за всичко бряговско
Последни новини