Надяват се до края на деня да бъде отменено частичното бедствено положение


 

Остава в сила обявеното частично бедствено положение в  Община Първомай, но се очаква до края на деня то да бъде отменено, въпреки неспиращия сняг.

Затворени са само 2 пътя на територията на област Пловдив – те са Леново – Поройна и Богданица - Болярци. Всички пътища са проходими при зимни условия, почистват се и се опесъчават.

Към момента няма населени места в Област Пловдив, в частност община Първомай, които да са без електрозахранване и водоснабдяване, се казва в бюлетина на областната управа за обстановката в Пловдивско.

Отворени за движение пътищата Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово. 

Под влияние на преминаващ Средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система на 10.01.2017г ще се създаде валежна обстановка. Над Горно Тракийската низина, Родопите и югоизточна България облачността ще е плътна с валежи от сняг. По значителни валежи ще има през нощта в крайните южни райони, в югоизточна и източна България. Там ще се образува и по значителна снежна покривка. За равнината част дебелината на снежната покривка се очаква да е около 10 см, а в Родопите около 15 - 20 см. Вятърът от североизток ще се усили. Отново ще има условия за навявания и поледица. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. С преминаване на фронта температурите ще се повишат. Максималните температурите ще бъдат между минус 5 градуса и 0 градуса, а в крайните югоизточни райони и малко над 0 градуса.

В сряда към обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Информация на дежурен прогнозист НИМХ  БАН  Филиал  Пловдив Иван Митев.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ам
    Амин
    3 -5
    13:17, 10 яну 2017
    Нека всички заедно се помолим на Бог за бързо преодоляване на бедствието.
    • Ам
      аман
      10 -1
      15:22, 10 яну 2017
      А бе ти няма ли най-накрая да се разкараш. Всички са се видели в чудо, такива драми се разиграват, че жалката ти душица не може и да си представи, тръгнал да бръщолеви глупости. Събирай поклонниците и запрятайте ръкави ако искаш да свършиш нещо.
      Кирякова, звънни му на този един телефон да се скрие. Умници.
    • Ба
      бай Йордан
      8 0
      19:29, 10 яну 2017
      Бре Амине, ти направи ми изпари кафето и ми стопи джезвето. Не го викай Бога за такива работи, че съвсем ще изпразниш храма. На Бога хората се уповават, той е надежда за страдащия, не го ползват за снегорин. Казах ти аз преди време, че бъркате нещо, ама ти не щеш да ми повярваш. Аз сега ще почистя малко сняг, па ти се помоли.
    • Де
      Дедовия
      7 0
      20:03, 10 яну 2017
      Че нали точно Бог ни праща това бедствие ,бе Амине??!Това е точно заради такива поклонници като тебе сигурно. Прекален светец и Богу не е драг
  • 2
    12
    123
    16 -5
    14:47, 10 яну 2017
    Какво бедствено положение бе, мизерници такива,вие дето ни управлявате от 27г?На 10 см сняг бедствие, как не ви е срам да се подигравате с нас! Некадърността ви не може да си оправдавате с природата,която даже e много благосклонна ,защото този сняг може да е и един метър!Я минете днес по улиците и кажете колко са почистени -нито една!,защото колите и хората балтавят в каша от сняг.Иначе много ви бива да се тресете по хората и веселбите ,да събирате всевъзможни и безсмислени данъци и такси срещу които ние не получаваме никакви или мизерни набързо свършени услуги!За нищо не ставате -отивайте си!
  • 3
    Дя
    Дядо Праз
    8 -2
    15:44, 10 яну 2017
    Ревете а га гласувахте за ангУ и га ви викаше ЗДРАСТИИИИИИИИИ по улиците и водеше хора убу ви беше. Сега ходите в снега а стоенчУ и ангУ жъ ви се смеят и ще ви обясняват колко сте прости. И това веке 13 години явно пърумайци са проЗт народ и това си заслужават.
  • 4
    От
    От бедстващ район
    5 -3
    16:12, 10 яну 2017
    До всички които се оплакват че има 10 см сняг и улиците не са почистени. А бе защо плямпате хората тук се чудят какво да правят не дай се да се разболее малко дете или има спешен случай, вие ревете като малки деца болницата е на един х-й растояние и ленейката идва за 5 минути ..
  • 5
    Ай
    Ай сиктир
    5 -4
    18:40, 10 яну 2017
    Тия па, " бедстващо положение". Едно време му викахме зима, къде го измислихте на 20 см. сняг бедстващо. Оправдавате некадърността и кражбите на средства.
  • 6
    Ба
    бай Йордан
    8 -1
    19:10, 10 яну 2017
    Никак не е добре да те запуши снега и да не можеш да мръднеш. Майка им жална на онези хорица в периферията, ако останат без хляб, топло или без хапове. Но не е вярно, че общината и фирмата за почистване не се стараят. Има виелици, наваля нов сняг, правят каквото могат. Важното е да си помагаме, когато се наложи, а не всеки сам да се оправя. Ако всеки се затвори и гледа него си, всяка по-сложна ситуация ще тежи повече. Природа е това. Днес сняг, утре ще започне да се топи - пак бедствие. Каквото и да е, нас чака.
  • 7
    Ба
    бай Йордан
    8 -1
    20:13, 10 яну 2017
    Има нещо, което не мога да не ви споделя. Преди 20 години, бях млад и красив, страховита инфлация ни докара до просешка тояга, доларът беше достигнал 3000 лева, спестяванията на нашите се бяха стопили, а месечната ми заплатата се срина до 5 долара, лъч надежда изгря в България. На 10.01.1997 - паметната дата, отворила вратите на страната към свободния свят, 300 000 българи излязоха на улиците и поискаха бъдеще, което предопредели правото и възможността ни да бъдем европейци. И аз бях сред тях. Не всичко, което очаквахме, се случи. Нещо повече - видяхме как разцъфва глупостта, как успява арогантността, как се толерира наглостта. Но представяте ли си, без духът на Европа да се носи около нас, каква нерадостна и безнадеждна атмосфера щеше да витае навсякъде. Честито на всички. Битката за Европа продължава.
    • Ab
      ABV
      5 -3
      21:00, 10 яну 2017
      Бай йордане за всичките ти писаници констатацията е една-липса на акъл! Да те питам аз тебе, когато строиш нова къща събаряш ли старата и после да няма къде да живееш,а? В българия се случи точно това - разруши се всичко онова което беше основата на обществото ,а сега търсите ,ама нема будали вече комунисти да ви улесняват мизерния животец !
  • 8
    Ми
    миро
    2 -1
    21:24, 10 яну 2017
    Екипът на бойлов за снегопочистването са немърливи и не са професионалисти.А може и вината
    да е в ръководството.При почистването на главна улица в града,затапват второстепенната с изхвърленият надясно сняг.Парите за почистването са нагло откраднати.
  • 9
    ИН
    И ние знем
    4 0
    07:46, 11 яну 2017
    Вчера един комунист каза, че Иван Костов бил разпродал на безценица предприятията. Но никой не казва, че предприятията вече нищо не струваха. Комунисти преди, комунисти сега, най-големите крадци.
    Червени б - ци.
Последни новини