И Джордж Клуни срещу Тръмп: Малко лош късмет е

След Мерил Стрийп и Джордж Клуни се изказа против Донлад Тръмп.

Актьорът обясни, че не е гласувал за новия президент и не смята, че той е правилният избор за президент на Съединените щати. Клуни обаче изрази надежда, че Тръмп ще бъде успешен президент.

Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Длъжни сме да се надяваме, че ще си върши работата прилично, защото когато президентът на Съединените щати се провали, наистина се случват ужасяващи неща", заяви актьорът на прием снощи в Лондон за документалния филм "Белите каски", посветен на спасителите в Сирия.

Клуни, който е привърженик на Демократическата партия, каза, че САЩ обикновено са имали добри президенти.

"Първият ни президент беше Джордж Вашингтон. После Джеферсън, Адамс. В гражданската война имахме Линкълн", продължи той и напомни за президентите Рузвелт и Кенеди, а след това каза, че САЩ са имали "малко лош късмет" с управлението на Джордж Буш син след терористичните нападения на 11 септември 2001 г.

"Мисля, че ще имаме малко лош късмет и сега. Но се надявам на най-доброто", добави той.

Клуни подкрепи Мерил Стрийп, която в речта си на церемонията за наградите "Златен глобус"отправи остри критики срещу Тръмп, без да спомене нито веднъж името му. "Винаги ще подкрепям правото й да изразява мнението си", каза Клуни, цитиран от Асошиейтед прес.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини