Едно бурканче, и си там

"Едно бурканче, и си там", "Искаш ли да си вземем една лютеница и да се направим на животни?" (Letiashtata Kozzila Erato), "Традиционното българско хорце в току-що сварена лютеница" (Christo Komarnitski), "Да "друснем едно хорце" най-сетне придоби смисъл".

С такива статуси потребители на социалните мрежи упражняват чувството си за хумор, след като стана известно, че от асоциация "Активни потребители" са предупредили с писмо Българската агенция по безопасност на храните, че продавана в търговската мрежа лютеница съдържа "упойващото вещество олеамид".

Информацията беше разпространена в медиите с гръмкото заглавие, че е открит наркотик в лютеница. Те се позоваваха на организацията на потребителите и на учреждение (наречено "Център по биология на храните"), където се твърди, че е изследван продуктът. Той обаче няма позволение за работа като лаборатория, показва проверка в Българската служба за акредитация. Стана известно и че откритото в лютеница вещество олеамид не е наркотик, а междувременно прокуратурата реши да провери фирмата "Идеал Продукт" ООД в Перущица за евентуално извършено престъпление.

Срещат се и вицове:
"Отивам да пазарувам и магазинът затворен. Питам, работи ли?
- Не, имало наркотици в лютеницата.
- Знам, затова идвам."

Разговор между колеги:
- Как беше партито вчера?
- Стандартно, бате... жени... пиене... лютеница.

Има и доста шаржове.  (сн.: https://www.facebook.com/twitterganda/)

Отборът на Лудогорец изгърмя с лютеница - под това заглавие авторът на "Не!Новините" Самуил Петканов съобщава "новината", че международната антидопингова агенция WADA е оповестила резултатите от блиц-проверка на футболния тим на Лудогорец (Разград), според които отборът е дал положителна проба за консумация на лютеница.

"Експерти по забранените в спорта вещества твърдят, че консумацията на лютеница може да бъде регистрирана и 50 дни след последния прием, но ако се консумира с кренвирш, тялото се чисти само за 15 дни, което ще рече, че в Лудогорец консумират забранения стимулант не само за спортни успехи, но и за удоволствие", се разяснява в текста, а премиерът Борисов бил коментирал във "Фейсбук": "Ето, замогна се народът по време на моето управление и вече всеки набива лютеница. А едно време мажехме филията с мас..." (целия текст можете да прочетете на сайта "Не!Новините").

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини