Як джобен дрон с изкуствен интелект снима в 4К (видео)

Досега следвахме с изумление еволюцията на дроновете, които могат да снимат видео. Сега имаме още едно летящо нещо (от интернета на нещата) и то е по-скоро камера, която лети, отколкото дрон, който снима.

Hover Camera Passport е безпилотно устройство, което снима 4K видео и 13 MP фото, като предава директно на смартфона. Няма SD карта или друг носител, от който да прехвърляте заснетото. Тежи само 242 грама и е малко по размер и компактно - с размер на тефтер (182x132x33 mm), който може да влезе в чанта или раничка. Когато разгънете, се превръща в квадракоптер с доста здрава конструкция - корпусът е от карбонови фибри. За разлика от дроновете, се управлява много по-лесно. Hover Camera Pasport е абсолютно ориентирана в пространството - може да ви следва, разпознава лица и се движи така, че да не излезе лицето от кадър, а може да направи 360 градусово завъртане или да орбитира около зададен обект.

Има и защита за плавно приземяване и поддържа дистанция, ако я свалите прекалено близо до терена. Самите перки също са защитени. 

В това малко устройство има много технология и изкуствен интелект. Алгоритмите за разпознаване на лица, електронната стабилизация на видеото, навигацията в пространството и др. са вместени в миниатюрния компютър с четтириядрен процесор Snapdragon 801 на 2,3 GHz. 

Устройството може да остане във въздуха до 10 минути, ако няма вятър, като се отдалечава на не повече от 20 м. Батерията е LiPo 2S, 1360mAh, 7.6V. паметта на камерата е 32 G( включително системните файлове).

Цената, препоръчана от производителя Zero Zero Robotics е 599 USD.

Hover Camera Passport е сред роботите, които привличат вниманието на CES 2017.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Па
    Папарацоклат
    2 0
    18:39, 4 яну 2017
    Като си напрявя един предавател отколо 2,4 ГХц и ще събирам дронове по поляната!
Последни новини