15 машини, оборудвани като снегорини, ще чистят общинските пътища

15 машини – песъчарки и високопроходима техника, оборудвани като снегорини са готови да почистват общинските пътища в Първомайско, каза Стоян Бойлов, собственик на „Агродоминатор“. Освен тях, в парка е включена и фадрома, чиято основна задача е да доставя и зарежда техниката с предварително подготвените луга и пясък.

Фирмата има тригодишен договор с общината и нейна отговорност са 108 км четвъртокласната пътна мрежа. Задължението й е да поддържа в готовност техниката за почистване, да има на склад минималните количества сол и пясък. Поддържането на 48,5км улици в Първомай е отговорност на същата фирма. „Днес два снегорина работеха на най-невралгичните места в общината – пътищата за Воден, Брягово и Буково- разказа още Бойлов. В очакване на обилни снеговалежи, са разчистени места, на които се образуват най-големите снегонавявания.

Освен тези улици и пътища, които по договор са отговорност на „Агродоминатор“, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за разчистването на пътя Дълбок извор – Плодовитово, включващ улица „Княз Борис I“ от входа на Дебър до завоя на болницата, през надлеза и моста над Марица, както и цариграския път в Дебър.

Вече 20 години чистим пътищата в общината – каза още Бойлов, хората си знаят разпределнието, познават районите, в които трябва да работят. Не искам да си пожелавам да няма сняг – като селскостопански производител знам, че е добре да има покривка от поне 30-40 см.

Задължение на всички собствениците на имоти е да почистват прилежащите им тротоарни площи от лед и сняг.

Контролът е възложен на звеното „Контрол по спазване на общинските наредби“.


Селските кметове се задължават да информират за обстановката и да следят и за почистването на речните корита, опесъчаването на автобусните спирки, да водят регистър на лицата, нуждаещи се от помощ и други дейности, предвидени в кризисен план при бедствия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ча
    чакам
    13 -8
    15:40, 4 яну 2017
    Кирякова, а снимки от новогодишното хоро на Папазов кога? Искаме да видим препълнения площад и всенародната любов към градоначалника!
    • Им
      има да чакаш
      7 -3
      16:07, 4 яну 2017
      за какво се говори в статията ???? за хоро или за почистване ????
      айде по темата
  • 2
    Ча
    чакам
    8 -2
    17:56, 4 яну 2017
    Събитията в Първомай се отразяват избирателно.
  • 3
    Ча
    чакам
    11 -2
    17:58, 4 яну 2017
    А относно почистването - първо се чисти улицата на кмета, след това пред къщите на някои общински съветници. Има улици, където изобщо не минава снегорин.
  • 4
    Гр
    гражданин
    13 -1
    17:59, 4 яну 2017
    Не съм доволен от почистването на улиците особено в Дебър.
  • 5
    Дя
    Дядо Праз
    9 -2
    19:05, 4 яну 2017
    Вие от небето ли падате до сега винаги почистен е бил пътя стопанисвам от АПИ всички други улици ако вали повече от 1 час не се чистят това е реалността кви машини кви пет лева. Все едно никой не е живял в тоя тъп град а са ви пуснали от космоса за тази зима. Този господин на снимката каквото и да казва си е все тая пролетта идва и тя ще почисти тъй като е сключила с общината договор за вечни времена.
    • Ур
      Урко
      8 -1
      07:40, 5 яну 2017
      Дядо Праз, договора е сключен пожизнено както и други договори със Агродоминатор и.т.н. Колкото до почистването Стоянчо си знае работата но факта е че не чисти. От време оно е така, много години му сърбаме попарата и все тая. " Кучетата си лаят-кервана си върви". Къде чистено, къде не чистено - гушката е пълна
    • Пу
      Пурко
      5 -1
      09:18, 5 яну 2017
      Ами в България отдавна така се пълни гушката за определени комунисти пребоадисани в незнам си какво си. Така е създаден неявния феодален строй в България от икономически благородници които нищо не правят и вземат кинти а не тъпанарите пасем трева и ходим да гласуваме и по акъла на слави искаме и мажоритарни избори демек да се втвърди позицията на местните феодали. В първомай всички феодали са назначени но ако ги питаш ще кажат че с много пот кръв и урина са спечелили парите а останалите за нищо не стават та дори и не заслужават повече от минималната заплата щото те не били лели пот кръв и урина на фронта на пазарната икономика.
  • 6
    Гр
    гражданин
    9 -1
    13:23, 5 яну 2017
    Общината е бом бок
    • 12
      1212112
      8 -1
      16:56, 5 яну 2017
      Аааа , няма да говорите така.
      Имаме си кмет и трима зам. кметове + незнайно колко общински съветници и председателчета.
      Така че има кой да взима решения и да командва.
      Трябва само да слушаме и изпълняваме.
  • 7
    Ба
    бай Йордан
    4 0
    21:48, 5 яну 2017
    А бе какво сте погнали човека. Нашият град си е провинция. Някой села в общината пък са дълбока провинция. Народът намаля наполовина, безработните растат, няма кой да плаща сметки, а улиците същите. Ами това е. Идете във Воден да видите минавала ли е снегорина. С толкова много пенсионери вече няма кой пред къщите да чисти. Дето се вика, затова трябват здраве и мускули. Днес ще има затруднения в почистването на снега, утре в поддържането не електро и водопреносната мрежи, по нататък училищата ще намалеят. Дано само без полиция да не останем, че този гладен и озверял народ съвсем са му избили съчмите и кой знае какви ще започне да ги върши. Според мен Стоян не е виновен. Прави каквото може, а ще може все по-малко заради това, което ви казвам. Останалото са врели некипели, празни фишеци.
    • Ба
      бай Бай
      5 0
      14:02, 6 яну 2017
      Воден си имат заместник кмет в общината, като развърти ония мити широк връшник знаеш ли какви пъртини ще отвори в снега цели бокови магистрали.
  • 8
    Ба
    Бай ХУАЙ
    2 0
    10:19, 6 яну 2017
    Бай Йордане ти да не си придворния шут на стоенчо та така пламенно го защитаваш. Като не може да прави да не взема пари. Иди сега в общинътъ кметя ангУ да ти прочете изпълнението на бюжета за 2016 година и слушай внимателно дали общинътъ е платила на стоенчо който не можел или както казваш ти колкото можел но можел да вземе кинтите и така много години назад във времето и напред ще продължава.
Последни новини