Бебе №1 за 1980 г. роди бебе №1 за 2017 г.

Първото бебе за 2017 г. в Исландия бе родено от 37-годишната Катрин, която пък е била първото бебе, родено в страната през 1980 година.

"Всичко стана много бързо. Бяхме в болницата 25 минути преди полунощ, а той се роди 3 минути след полунощ. Всичко мина добре и ето го и него!", казва щастливата майка, цитирана от БНТ.

Новороденият й син изплаква в болницата в исландския град Селфос. За радост на таткото, който е от Литва - и майката, и бебето са добре. Първото бебе на Исландия за 2017 г. тежи 3,5 кг и е високо 51,5 сантиметра. Момченцето е третото дете в семейството и все още няма име.

Така майка и син ще делят един и същи рожден ден, защото и Катрин е първото за годината бебе, но през 1980 година и също е била водеща новина в местната преса. 

"Не го очаквахме на връх Нова година. Шегувахме се, че може да е първото бебе на годината, но никой не вярваше, че това наистина ще се случи, беше толкова сюреалистично", с усмивка казва майката. 

Явно обаче момченцето е бързало да се появи на бял свят и да се превърне в най-големия подарък на родителите си. 

"Хората винаги помнят рождения ти ден. Че съм родена на този ден и съм била на първите страници на някои вестници. Но иначе си е нормален рожден ден.", допълва родилката.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини