Каналджия и крадци в групата, арестувана за 40 кг хероин

44-годишният Антон Иванов от Ямбол, който заедно с други трима бе обвинен за притежание на голямо количество дрога, е осъждан за трафик на хора, научи "24 часа".

Иванов е с криминално минало и 7 присъди досега като последната е от Районен съд Русе, който е одобрил споразумение между ямболията и прокуратурата. Иванов се е признал за виновен по обвинение за каналджийско и е получил 8 месеца ефективно наказатие при първоначален строг режим.

Иванов се е опитал да преведе през ГКПП Дунав мост сириец, жена и дете, най-вероятно също от Сирия, представящи се за гръцки граждани като е използвал шевролет с ямболска регистрация. Той е отнесъл и глоба от 800 лв.

Пред бургаския апелативен съд Иванов заяви, че няма нищо общо с наркопратКака, бил извикан само, за да погледне както тримата жители на Радовец са намерили. С чисто досие е 39-годишният Боян Боянов, който твърдял пред разследващите, че открил торбата с бял прах в хралупа на дърво, но не знаел какво е.

9 присъди досега има Александър Мирчев Димитров, а брат му Димитър - само две, най-вече за кражби.

31-годишният Димитър не е имал криминални прояви през последните 10 години. Последното наказание на 29-годишния Александър е от 2016 г. - за използване на неистински официален документ -  свидетелство за управление на автомобил, издадено в Гърция.

Четиримата мъже бяха задържани при спецакция в Ямбол на 21 декември. Торба с 5 кг хероин бе намерена в лек автомобил, останалите 35 кг - в къщата на Боянов, който твърди, че изкарва прехраната си като козар.

Четиримата изкараха Нова година зад решетките и ще останат там през следващите месеци, тъй като апелативните магистрати в Бургас потвърдиха мярката им "задържане под стража".

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари в сайта

Последни новини