Стотици милиони глоби не са събрани,джигитите на пътя се чувстват безнаказани

Стотици милиони от глоби за нарушения на пътя не са събрани от джигитите, които създават проблеми за движението. Обикновено това не става след първия месец от нарушението, както е по „белия свят“ , а след две три години, когато настъпва давност. Така се формира чувство за безнаказаност. Това заяви в ефира на регионалното „Радио Кърджали“ председателят на Окръжният съд в Кърджали Георги Милушев. Той сподели, че чувството за безнаказаност увеличава броят на водачите, които карат без книжки,с отнети документи за правоспособност или пияни. С това ръстът на пътнотранспортните произшествия се увеличава.Делата свързани с катастрофи и нарушения на пътя вече са водещи в практиката на Окръжния съд в Кърджали, подчерта Георги Милушев.

Милушев посочи,че през последните десет години има неколкократно увеличаване на глобите, но не и на събираемостта.Полицаите са принудени да издирват нарушителите,а не обратно. Няма заинтересованост тези,които не спазват закона да си плащат глобите, категоричен е Милушев.Тожй смята,че са належащи бързи законови промени.

Съдия Милушев посочи,че трудната събираемост на глоби и такси е присъща и за съдебната система. Явно става дума ,за една и съща тенденция в държавата,смята Георги Милушев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини