Русия отвърна на САЩ, гони 35 дипломати

Русия отговори на наложените от САЩ нови санкции и изгонването на 35 руски дипломати от Щатите с реципрочни мерки като външното министерство предложи на президента Владимир Путин 35 американски представители от посолството в Москва и консулството в Санкт Петрбург да напуснат страната. 

"Ние, разбира се, не можем да оставим без отговор такива обиди, реципрочността е законът на дипломацията и международните отношения", заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. 

"Затова руското министерство на въшните работи и представители на други власти представина на руския президент предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители в посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати на генералното консулство в Санкт Петербург", каза първият дипломат на Москва.  

Освен това на американските дипломати ще им бъде забранено да използват две постройки в Москва, на същия принцип, по който САЩ наложи забрана руски преставители да използват офиси в Ню Йорк и Мериленд.

Лавров определи като безпочвени обвиненията на администрацията на Барак Обама, че Русия се е намесила с хакерски атаки в президентските избори в САЩ.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини