"Честита Коледа, ще ви бъде последната", поздрав на филипинския президент към наркоманите (видео)

Президентът на Филипините, Родриго Дутерте, отправи коледен поздрав към всички наркомани, дилъри, крадци, корумпирани служители и престъпници във видео, в което любезно им честити празника и ги предупреждава, че той ще им бъде последен.

"Аз все пак съм човек, затова ми позволете да отправя поздрав: Честита Коледа на всички наркомани, крадци, корумпирани престъпници и всички останали, които правят живота на филипинците труден. Ако не се кротнете и продължите със своята бруталност, това ще бъде последният ви празник... Честита Коледа", гласи посланието на президента.

Дутерте, който спечели изборите в страната на 9 май 2016 г., бързо набра популярност със своите остри изказвания и безпощадна война срещу наркотиците.

От 1 юли досега в страната по официални данни са убити 5636 наркомани, дилъри и наркобосове при специализирани акции и проверки. 37 449 души са арестувани, а 807 659 са се предали на властите за лечение и съд. Множество световни и местни организации обаче са притеснени от бруталните мерки, които президентът е взел, въпреки добрите резултатите като намаляването на престъпността и разпространение на наркотици. Те отбелязват, че властите малтретират, изтезават и убиват без жал зависими от наркотиците хора наред с дилърите, като често това се случва направо на улицата.

Дутерте също така събра общественото внимание с това, че нарече Барак Обама "кучи син" и заплаши, че ще го напсува, а също така и поиска всички американски войници да напуснат държавата му.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини