Американският Върховен съд реши, че Samsung не е копирал дизайна на iPhone

Apple загуби делото по съдебния иск срещу южнокорейския производител Samsung, относно нарушение на патентното право. Съдът се произнесе в полза на Samsung.

Върховният съд на САЩ отмени решението на Апелативния съд, според което Samsung трябваше да плати на Apple сумата от $399 милиона за използването дизайна на Apple.

Apple заведе съдебното дело срещу Samsung в съда на Северна Калифорния през 2011 година и обвини южнокорейския производител в нарушение патентите на Apple. Според корпорацията, Samsung е използвал и използва дизайна и стила на американската търговска марка.

Samsung от своя страна твърди, че смартфоните са твърде сложен и комплексен продукт, обединяващ в себе си много компоненти, всеки от които може да бъде предмет на съдебен спор. В крайна сметка всеки незначителен елемент, като например формата на иконката в интерфейса може да лиши производителя от всичката печалба, получена при проектирането, създаването и производството на един иновативен продукт.

Всичките осем члена на Върховния съд на САЩ единодушно подкрепиха решението „делото да се върне за преразглеждане в по-долна инстанция“, тоест отново от Апелационния съд. Очаква се ново намаление на отсъдената преди това сума от $399.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини