Туристическият космически самолет на Virgin Galactic извърши тестов полет

Изображение 1 от 2

    Суборбиталният космически самолет VSS Unity е извършил успешно първия си изпитателен полет, според съобщение на сайта на Virgin Galactic.

    Туристическият космически кораб е бил в свободен полет 10 минути, след като се е отделил от носителя на височина 15 километра. На борда е имало двама пилоти. Освен тях в салона могат да се возят 6 туристи.

    Самолетът-носител WhiteKnightTwo лети вече за 218-ти път.

    Изпитанията са били извършени в събота. 3 декември в Мохаве, Калифорния.. 

    VSS Unity бе представен в началото на 2016 година като усъвършенстван модел на SpaceShipTwo. Предишният VSS Enterprise се разби заради пилотска грешка през 2014 год. Подобренията във VSS Unity са в нивото на автоматизация на управлението. На логото на кораба се изобразено окото на Стивън Хокинг, който е негов кръстник. Именно британският учен предложи името Unity.

    Планерът ще извършва туристически полети на височина до около сто километра, на границата на атмосферата на Земята с космоса,  без да излиза в орбита. Цената на едно такова пътуване за пасажера е около 200 хил. долара. Около 800 души вече са запазили билета си, сред тях са Анджелина Джоли, Лейди Гага и Стивън Хокинг.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини