Борисов: Ако ПФ и РБ направят правителство, дължа им подкрепа

Преди 2 години предложихме коалиция на Реформаторския блок и Патриотичния фронт, те казаха, че ще я подкрепят принципно - ако сега решат, им дължа и аз това.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след провелия се при президента Росен Плевнелиев КСНС, на който лидери на партии и министри заседаваха три часа по полтическата криза в страната.

"Оставам на колегите от РБ и ПФ да вземат решения, да си носят отговорността", категоричен е Борисов.

"Мога да съм премиер само с мандат на ГЕРБ и когато ГЕРБ е спечелил изборите. Тогава мога да нося цялата отговорност", допълни Бойко Борисов.

Той изказа съжаление, че моралният победител на изборите не е присъствал на КСНС. "Защото народът на него му вярва. Както ползва държавна охрана и се въпзолзваш от правата си на президент и изведнъж не е удобно да участваш в политически дискусии и теми. Но... най добре е да се изказваш само по теми, които са изгодни", каза още премиерът.

"Всякакви възможности се откриват, има партии, които заявяват, че могат да съставят правителство. Който иска да направи мандат в този парламент трябва да си излъчи премиер, министри и да си носи отговорността. Изпълняваме си ангажиментите всеки ден. Усещането ми е, че другите сега почват да осъзнават и да оспорват решението на референдума", добави премиерът в оставка.

"След първия тур, когато бяха гласувани трите точки на референдума, сме длъжни да ги приведем в сила. Това, което са си надробили политически партии, трябва да си го изсърбат", коментира Борисов.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Би
    бивш пожарникар
    7 -1
    16:13, 29 ное 2016
    Абе и аз завърших пожар факултета Исках в ДС но не ме приегха не ме приеха и в факултет НМ щота дядо ми бил малко фашист Е силно казано Не можах да стана генерал щото отказах на този мухлю Симо Наш Бойко обаче процъфтя и върза --Генерал То и полковник му е много но кактои да е Сега обиден го дава че на 2 пъти го ИЗПЪРДЯХ с МОЩНИ български ****** след ФАСУЛ
  • 2
    От
    от какъв зор
    4 -1
    16:36, 29 ное 2016
    Играчка плачка стана май работата на ББ,за какво е всичкото това дърпане и сърдене та обърка съвсем държавата,за какъв зор се надрунди и хвърли оставка белкем го съжалят и пак прикоткат в власта
Последни новини