Мистериозни останки от машини, изоставени от хората

    Ferrari Enzo
    Кой би изоставил кола за 2 милиона долара? Отговорът включва човек с дългове и страна, в която действат строги закони срещу дълговете. В света има само 399 такива ферарита. И все пак - едно от тях стои на склад в Дубай. Собственикът му, британец, го изоставил, след като не си платил поредица глоби за нарушения по пътищата. Той вероятно е бил уплашен, че ще отиде в затвора, което е сериозно основание за притеснения в Дубай, където е намерена колата. Колата е обект на разследване от Интерпол като властите смятат, че е била открадната или купена с помощта на откраднати активи. Ще стои на склад, докато разследването не приключи. Но това е само един от хилядите изоставени луксозни автомобили висок клас в Дубай.

    Руският пустеещ космически хангар
    През 2015 фотограф получи безпрецедентен достъп до сградата на изоставената съветска програма за космическа совалка. Така в Байконур в Казахстан бяха открити два покрити с прах космически кораби, които се разпадат с течение на времето. Програмата стартирала през 1974 г. и приключила с едва един безпилотен орбитален космически полет. Програмата е официално прекратена през 1993 година от руския президент Борис Елцин. 

    Сребърната стрела
    Silverpilen - на шведски Сребърната стрела, е влак с осем вагона, произведен през 1960-те години за тестване. Използвали го като резервен по време на натоварените часове в метрото на Стокхолм до 1996 г., когато бил окончателно спрян. Никога не е бил боядисван, нито нашарен с реклами, за разлика от зелените влакове в метрото на Стокхолм. Сребърната стрела се сдобил и с малко по-страшно репутация. За него се говори, че преследва работници в изоставени тунели на метрото. Има хора, които вярват, че самият влак е обитаван от духове и че обикаля линиите на метрото късно нощем. От време на време спира да вземе нищо неподозиращи пътници, които след това изчезват завинаги, според зловещата градска легенда.

    Р-40 Kittyhawk
    Денис Копиг бил сержант от Кралските военновъздушни сили по време на Втората световна война. Той трябвало да лети с повредения изтребител P-40 Kittyhawk ​​между две британски летища за да ремонтират самолета. Но така и несе появил в дестинацията си този юнски ден през 1942 г. Съдбата на бойната машина и на пилота остава мистерия до 2012 г., когато самолетът е открит в пустинята Сахара. На борда му все още имало оръжия и боеприпаси, а самолетът изглеждаа така, сякаш е бил разтоварван и оставало още малко. Имало дупки от куршуми по корпуса. Може да се предположи, че самолетът е бил прострелян и пилотът е извършил аварийно кацане. Какво се е случило със сержанта си остава загадка, макар че на няколко километра от самолета с открити неидентифицирани човешки останки.

    Пустинята на корабите
    Гробището на кораби, лежащи в пустинята е край процъфтяващия някога пристанищен град Муйнак. Той бил разположен на Аралско море, но сега е насред пустинята заедно с някога мощните кораби. Съветското правителство започнало мащабно отклоняване притоците на Аралско море, вследствие на което то намаляло наполовина. Това е една от най-лошите екологични катастрофи в света, предизвикани от човека.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини