За първи път в България интерактивната изложба на National Geographic – “Марс отблизо”

В продължение на 2 седмици изложбата ще отведе посетителите си на милиони километри от Земята, разказвайки им вълнуващия план за колонизирането на Червената планета през 2033 година

„МАРС отблизо“ бе отворена за посетители днес. Интерактивната изложба e част от глобалния проект на National Geographic, който включва телевизионната поредица „МАРС”, ексклузивно съдържание за Марс в ноемврийските издания на списанията National Geographic и National Geographic Kids, работилници за деца в детски научен център „Музейко“.  Пътуващата изложба на National Geographic Museum – “МАРС отблизо” предлага любопитни и малко известни факти за Червената планета. Посетителите ще могат да разберат докъде е стигнало човечеството по пътя към Марс и да усетят как биха се чувствали, когато кацнат там.

„МАРС“ е глобалното събитие, с което National Geographic поставя ново начало в 128-годишната си история. То обявява ребрандирането на всички медийни платформи на National Geographic и на организацията с нестопанска цел – National Geographic Society. Промяната обхваща визията на канала в 171 държави, списанията, сайта nationalgeographic.com, всички социални и дигитални канали и т.н.

„Новото послание на National Geographic e FURTHER  или на български: напред, по-далечe, отвъд възможното“, обяви Милена Филчева, маркетинг и PR директор на FOX Networks Group за Балканите.  „Сигурни сме, че нашите зрители ще намерят най-добрия превод за себе си. Further отразява целите ни да бъдем водеща дестинация за висококачествено съдържание в областта на науката, грижата за природата и откривателството и улавя стремежите на аудиторията на National Geographic и на хилядите ни съмишленици – изследователи, фотографи, продуценти, експерти, работещи за Nat Geo“, коментира Филчева.

Всяка година 20% от печалбата на всички бизнеси  под бранда National Geographic ще се инвестират в научни проекти и образование.

В рамките на изложбата за първи път у нас е представен анти-гравитационен тренажор, разработка на НАСА. До 21-ви ноември (включително) посетителите могат да тестват машината и да изпитат това, което биха усетили, ако се движат по повърхността на Марс. Тренажорът създава налягане, което кара човек да усеща едва 20% от теглото си в максимален режим на работа.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини