Кънев: Възможно е в следващия парламент да бъдем силна опозиция

Да се говори за партия или коалиция при задаващата се перспектива за мажоритарни избори е несериозно. Проект е вярната дума, защото става дума за широко обединение, част от което да е ДСБ, но преди всичко известни авторитетни, доказали почтеността си.

Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира новия десен проект в "Панорама" по БНТ. Кънев добави, че е напълно възможно в следващия парламент партията му да е силна опозиция, каквато е била и в последната година от този парламент. 

По думите му споразумението на Реформаторския блок се е изчерпало юридически с президентските избори и е нормално да се тръгне в друга посока. Според анализа на ДСБ блокът се е провалил политически.

Цяла година носихме отговорност за провала на други хора във властта. Ние се бяхме изтеглили. Но тук въпросът е за какво се създаде РБ, какви бяха неговите цели, за да можем да измерим неговите резултати. Създаде се, не за да влезе във властта, да бъде партньор, съюзник, патерица, а в името на няколко ключови реформи, които да преобърнат начина, по който се управлява държавата, да преобърнат това поставяне на партийния над националния интерес, коментира Кънев.

Десният лидер допълни, че няма значение кой ще понесе отговорността, а по-важно е кой ще я изнесе за излизане от кризата. За последните три-четири дни, според него, нито една политическа сила, освен ДСБ, не е направила ясен анализ на следващите стъпки.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини