Лили Георгиева е сред номинираните за лекоатлет на 2016 година

Лиляна Георгиева е сред 21 лекоатлети, номинирани от списание „Атлетика“ и сайта www.atletikabg.com за лекоатлет на 2016 година. В предложенията за избор, специалистите са я поставили в компанията на българската любимка Ивет Лалова-Колио; миналогодишната носителка на званието Габриела Петрова и олимпийската вицешампионка Мирела Демирева. Феновете на българската атлетика по целия свят могат да гласуват на www.atletikabg.com . Десетката на феновете ще формират един от гласовете, които ще се прибавят към вота на експертите. Номинираният атлет, който събере най-много гласове от вота в сайта www.atletikabg.com, ще бъде обявен за любимец на феновете за 2016-а година.

 Едва на 17 години Лили има 7 републикански титли и 2 национални рекорда -на 800м зала в Белград и на 5000м открито. Тя е двойна балканска шампионка при девойки старша възраст в Болу Турция; най-добре представилата се българска участничка на Европейското първенство в Тбилиси Грузия и единствената от младшата възраст, която покри норматив за участие на световното първенство в Полша Бидгошч. Тя е състезател на СК "Тракия" - Пловдив и неин треньор е Радмила Станкович.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    ПЪРВОМАЕЦ
    1 0
    21:48, 18 ное 2016
    Г-н Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?
Последни новини