Ники Андреева и децата от ЦНСТ се възползваха от есента за по-добра комуникация

Изображение 1 от 5

    Художничката и преподавател по изобразително изкуство Николина Андреева се срещна с децата от ЦНСТ-Първомай, за да им покаже как могат да се използват природни материали в творческия процес.

    „Отидох с малко страх – призна тя – но бях посрещната с въодушевление, добронамерено, а децата бяха тихи и спокойни през цялото време.“

    Ники Андреева прие поканата на секретаря на МКБППМН – Първомай Мария Кьосева, за да реализира една по-нестандартна идея – децата да използват изкуството на апликацията с природни материали като превантивно и терапевтично средство за подобряване социализацията и комуникацията между тях.

    Заниманието е продължило 2 часа, в които настанените ЦНСТ са учили за есента, за промените, които настъпват през този сезон и цветовете, които са характерни за нея, за това кои природни материали могат да използват и най-вече, за да направят свои творби с такива средства.

    Ники Андреева разказа колко е била изненадана да види талантливи деца, които са рисували човешко тяло и са проявили дизайнерски усет, за да го облекат с листа от дървета. „Това показва, че у тях има много способности, усет, фантазия и някой трябва да се занимава по-задълбочено с тези деца“.

    Много въображение и желание за изява са показали и по малките.

    „Тези деца имат нужда от топлина и някой да ги прегърне. За тях това беше един различен начин да прекарат свободното си време и аз съм много доволна от постигнатото.

    Доволни, след края на арт – заниманията са били и децата. Те отправиха покана към гостите за нова среща, на която с тяхна помощ, да изработят коледна украса за центъра.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини