Борисов определи двама нови посланици преди оставката

Часове преди парламентът да гласува оставката на правителството "Борисов 2", премиерът определи двама зам.-министри за посланици.

Бойко Борисов е освободил от длъжност заместник-министрите на външните работи Валентин Порязов и Румен Александров, съобщиха от пресслужбата на кабинета в оставка. 

С решение на Министерския съвет двамата са определени за извънредни и пълномощни посланици на България в Кралство Швеция и в Кралство Нидерландия (Xоландия).

Заповедите за освобождаване влизат в сила от деня на тяхното връчване, се уточнява в лаконичното официално съобщение. 

От 2002 до 2006 г. Порязов е бил посланик на България в Кралство Нидерландия, а от от 2009 до 2014 г. - на Кралство Дания. 

Той е обявен за рицар на Големия кръст на Ордена на Оранж-Насау на Нидерландия и кавалер на Ордена на честта на Република Гърция.
Владее английски и руски език, ползва френски и гръцки. 

В периода 2002-2006 г. Александров е бил дипломат в посолството ни в Рим. От 2008 до 2012 г. е дипломат в ПП на България към Европейския съюз. От 2012 г. до 2014 г. пък е директор на дирекция „Политики и институции на Европейския съюз” на МВнР. 
Владее английски, италиански и френски език.

В 14 часа днес депутатите ще гласуват оставката на правителството, която беше подадена от от Борисов след загубата на ГЕРБ на президентските избори.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    2 -3
    14:18, 16 ное 2016
    Затвор са всички престъпници от бившата управляваща върхушка. Успех на БСП на предстоящите избори !!!
Последни новини