Живакът пада стремглава надолу - северен вятър ни носи студ

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Минимални температури, в повечето райони, между минус 3° и 2°, в София около минус 3°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за ноември. През деня ще се задържи почти без промяна.

Облачността ще е разкъсана, в сутрешните часове значителна ниска, а след обяд намаляваща над много райони и до слънчево. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър, с който да прониква по-студен въздух. Максимални температури ще са между 3° и 8°, в крайните югозападни райони - до около 10°, в София около 3°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща и до слънчево. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще има по-често значителна облачност, на само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, по високите и открити части умерен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност, на места и до предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Ще остане сравнително студено, макар че температурите ще започнат да се повишават. В петък вятърът ще се ориентира от юг, в източните райони временно ще е до умерен. Ще бъде предимно слънчево и ще се затопли още.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини