Първомайски бизнесмени бяха част от делегация, посетила Украйна

Бизнес делегация от област Пловдив, в чийто състав имаше представители на първомайски фирми, се върна миналата седмица от Лвов с конкретни договори с контрагенти от украинска страна. Делегацията беше водена от Почетния консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев. За собствениците на “Николов и синове“ и „Витал“ ООД основната част от програмата  включвашe участие в XVI Международен икономически форум, срещи с украински предприемачи и предприятия -аналози. Официалните събития прераснаха и продължиха като лични срещи, резултат от които са множество договори. Форумът беше открит със слово на президента на Украйна Петро Порошенко.

„Доволни сме от срещите – за нас те бяха ползотворни – сподели Николай Николов, който си тръгна от Украйна с договор за милиони левове на месец. Контракт, в областта на консервната промишленост, е сключил и Васил Шапатов.

Делегатите са били придружени и от кмета на общината Ангел Папазов, а част от срещите са били с представители на местната власт, начело с кмета на Лвов Андрей Садовой и извънредния и пълномощен посланик на България в Украйна Красимир Минев.

Приятна изненада за гостите от България е била срещата с хората от българската общност в Украйна.

Между Украинско-българското дружество и Лвовското дружество на българската култура „Иван Вазов“ е било подписано Споразумения за сътрудничество, а членовете му са получили покана да гостуват в Първомай по време на майските тържества. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    1 0
    20:49, 12 ное 2016
    Украйна? Хм, не са интересни.
    • 1_
      1_1479061011
      1 -1
      20:16, 13 ное 2016
      А ти си глупак.
Последни новини