Малчугани изпратиха есента със спортен празник

    Със спортен празник на стадиона, децата от детска градина „8 март“ изпратиха есента.

    120 малчугани играха аеробика, състезаваха се в щафетни игри, гледаха демонстрации по спортни танци и бадминтон и се включиха в тренировка по футбол. Момчетата, които тичаха лед топката с гордост облякоха тренировъчни екипи и показаха спортен хъс и желание за победа. А в това време мажоретна група изпълняваше специална хореография. Активно в спортно-физическата дейност се включиха и учителките, демонстрирайки колко добре владеят игрите от тяхното детство.

    Предстоят зимните месеци и времето не позволява всеки ден децата да са навън – сподели директора на Детската градина Нели Чепишева. А в сградата им все така няма физкултурен салон и няма къде децата да спортуват през студените месеци. Затова между учителите спонтанно се появява идеята да ги заведат да се натичат на воля, въпреки новите разпоредби за извеждане на децата извън територията на детското заведение.

    Много от малчуганите за пръв път са стъпили на стадион. За тях този празник се е превърнал в емоционална среща с непознатото – огромно пространство, без дебнещите опасности от градската среда.

    В ролята и на домакин, спортният организатор Атанас Кичуков е посрещнал момчетата и момичетата и е заявил, че те са добре дошли по всякакъв повод.

    Колективът на Детската градина обмисля възможността още през април месец да се възползват от любезната покана и да подготвят Великденски спортен празник.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини