Дни преди вота в САЩ: Тръмп догони Хилъри

Сериозната преднина на кандидат-президента на демократите в САЩ Хилъри Клинтън пред конкурента й Доналд Тръмп вече не съществува. Последните проучвания на общественото мнение показват, че по-малко от 10 дни преди вота на 8 ноември, шансовете на двамата на практика са изравнени, съобщи Франс прес.

Съвсем доскоро социолозите в САЩ даваха огромна преднина на Клинтън, която достигаше до 12 процента подкрепа пред кандидата на републиканците.

Според специализирания сайт "Риъл Клиър Политикс" преднината на Клинтън пред Тръмп се е стопила средно до едва 0,8%. Нова анкета, публикувана в неделя във в "Ню Йорк таймс", дори отреди предимство от 4 на сто за кандидата на републиканците.

От щаба на Клинтън продължиха с обвиненията срещу директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, републиканец, който изненадващо обяви в петък, че оглавяваната от него агенция е възобновила разследването срещу демократката за небрежно боравене с класифицирана информация по времето, когато е била държавен секретар на САЩ.

Той обвини Коми, че е действал през главата на ръководството на правосъдното министерство, на което е подчинен.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини