Илияна Йотова: Бойко Борисов иска да яхне президентството

    „Премиерът Бойко Борисов иска да овладее всички власти в държавата. Иска да яхне президентската институция. Иначе нямам обяснение защо издига толкова слаба кандидатска двойка“. Това заяви пред пълната зала в театъра снощи кандидатът за вицепрезидент, подкрепян от БСП, евродепутатът Илияна Йотова.

    Тя дойде в Хасково за среща с избиратели, придружена от лидера на БСП Корнелия Нинова. Сред публиката в залата бе и бившият социален министър Емилия Масларова, много от познатите лица в партията – Кирил Добрев, Чавдар Георгиев, местни социалисти и симпатизанти на партията, както и подкрепящи кандидатурата на ген. Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Пред сградата на театъра, преди да влезе на срещата, Илияна Йотова се запозна и родителите на ген. Радев – Георги и Станка, които бяха пристигнали от Славяново.

    Водещ на срещата бе лидерът на местната организация Атанас Василев, който първо поздрави всички именици за Димитровден.

    „Два основни акцента има нашата програма – сигурност и борба с бедността“, заяви пред множеството Илияна Йотова. Тя припомни скандалите преди време за 250-те хиляди лева за изграждане на оградата с Турция. „Сега сумата е над милион, а тя още не е готова, въпреки че я строят вече 3 години“, посочи Йотова.

    „Вместо сигурност по границата, правителството задължава общините да заселват мигранти, да им осигуряват образование и здравеопазване. Това са зависими хора, зависими от началниците отвън“, подчерта тя.

    Илияна Йотова призова „да съберем всичко мислещо и грамотно в България, за да се сложи край на това“.

    Край на антируската политика обеща пред множеството кандидатът за вицепрезидент. „Щетите за страната вече са над половин милиард долара, а онзи ден премиерът за мое безкрайно учудване поиска нови санкции срещу Русия. Въпреки че много от влиятелните европейски лидери призовават да се преразгледат санкциите заради огромните загуби за европейските икономики“.

    Но не може да има национална сигурност при огромната бедност, при трагично състояние на образованието и здравеопазването, каза още Илияна Йотова.

    „Правят от децата ни общи работници. В XXI век в нашите болници вместо да лекуват хората, им вземат пръстови отпечатъци. И най-големият проблем – стопяването на нацията. След 15 години българите ще се стопят до едва 5 милиона. Всеки ден едно село изчезва от картата на България. Всичко това трябва да спре“, призова Йотова.

    „ГЕРБ имат цялата власт в държавата и ще я използват за предстоящите избори. Но те нямат най-важното – обичта, вярата на хората. Затова дойдох тук да ви кажа нещо. Генерал Радев и аз ще спечелим тези избори“, заяви Илияна Йотова.

    Кандидатът за вицепрезидент беше поздравена и от о.р. полковник Киряков от гражданската инициатива „Земляци“, подкрепяща ген. Румен Радев. Събраните в подкрепа на кандидат-президентската двойка подписи в Хасково вече са 4000, стана ясно на срещата.

    Платена публикация.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Още новини

    Последни новини