Няколко блока пропищяха от вандали на детска площадка

Изображение 1 от 2

    Малката детска площадка на ул. „Черноризец Храбър“ ще бъде осветена през нощта и ще бъде наблюдавана с камера.

    Живеещите в кооперациите, които я заобикалят пропищяха от случващото се на нея в тъмните часове. Събраха подписи и поискаха кметът и администрацията да им помогнат в опазването ѝ и в опазването на обществения ред.

    Над 120 съседи се подписаха под искането площадката да бъде оградена с висока ограда и вечерно време да се заключва. Кмет и общински съветници прецениха, че по-ефективно ще бъде да се постави осветление с фотоклетка, което да се задейства при движение и съоръжението да бъде обект от системата за видеонаблюдение.

    Живеещите наоколо се оплакаха, че вечерно време се събират младежи, които пият и използват площадката не по предназначение. Пързалката се е превърнала в „удобна тоалетна“. Мястото е закътано и редовно се случва подходът към него да е задръстен от коли. Много често от тях се чува музика. Виковете и веселбата продължават до късно и пречат на всички наоколо.

    Събирахме подписи, за да ни направят площадка – обяснява един от инициаторите на подписката Красимир Ямалиев – получихме я – хубава, удобна, направена с европейски пари, а сега събираме подписи, за да я опазим.

    Той се опасява от възникване на конфликти между съседите му и събиращите се там младежи. Случвало се е към нарушителите да летят торбички с вода и дори камъни. Това може да прерасне в много сериозен конфликт. Не веднъж е звъняно на 112, но полицията идва, решава даден случай, а на следващата вечер нещата се повтарят.

    Жените, които чистят площадката се оплакват, че понякога изнасят чували с боклуци и бутилки от нея. Те признават, че това не е единственият детски кът, на който това се случва. Но пространството около тази площадка е затворено и това прави шумът още по-дразнещ и силен.

    Всички се надяват с поставянето на камера проблемът да бъде решен.

    Заедно с подписите, положени за взимане на мерки срещу нарушителите в детския кът, живеещите са поискали да бъдат предприети мерки за ограничаване на скоростта по улица „Черноризец Храбър“. Откакто са оправени тротоарите и положен асфалт движението по нея е станало опасно. Комбинацията на висока скорост, ревящи мотори и музика с високи децибели, лееща се през отворените прозорци, е способна да разбуди и мечка от зимен сън. За никого не е тайна, че там често се изпробват двигателите на автомобилите. Живеещите са поискали да бъдат поставени легнали полицаи, което се оказало нерегламнтирано от закона. Затова кметът Папазов за сега обещава само поставянето на хоризонтална и вертикална маркировка и по-активното следене за нарушители от страна на Полицията.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ра
      Разочарована
      6 0
      15:13, 25 окт 2016
      Защо само в Първомай,елате след 18:00 в дебър на площадката да видите какво става!Възрастни пият бири,тинейджъри блъскат хвърлят,чупят неща,а да не говорим за ромите!От тях някой път лятно време не може да си заведем децата,о ограждат площадката и ромчетата заемат всичко и наще деца няма какво да правят!Чистачката в Дебър(която е само една за квартала)само на нас прави забележки на следващия ден,вд е едно нашите деца и ние сме нахвърляни бири и др.боклуци!Площадката е само една,за толкова много деца :)
    • 2
      За
      заинтересован
      4 0
      17:31, 25 окт 2016
      Същото се случва и на другата площадка на пазара. Почти всяка вечер има случай, в който младежи използват площадката за пиянски събирания. Местят пейките под съоръженията като ги ползват за легло. Има случки, при които играят футбол след 23.00ч. Многократно е търсено помощ и съдействие от полицията, пускани са жалби от живеещите наоколо за по-висока ограда. Конфликтите с играещите футбол също са много заради топките, които попадат в дворовете наоколо. Не се съобразяват с това дали на площадката има играещи деца. Дори да вземем факта, че много хора използват площадката, само за да си разхождат кучетата в нея, също е предпоставка за конфликт между родителите на играещите деца и собствениците на кучета.
      До господин кмета.
      Колкото добро, толкова и зло от площадката на ул. Христо Ботев.
      Вземете мерки
    • 3
      11
      11111
      8 0
      17:44, 25 окт 2016
      Предлагам изход: една добра акция на полицаите вечерта,закарване в полицията,извикване на родителите,глоба!!Ако и другата вечер е същото-пак в полицията и едни големи и хубави шамари,независимо от това кой на кой е дете!Всичко това може да стане само ако полицаите станат ПОЛИЦАИ,а не бирници на министъра си!Ако и това не помогне да се премести площадката на друго място!!!(Кой ********* е направил там?)
    • 4
      За
      заинтересован
      8 0
      23:17, 25 окт 2016
      Това с полицията и шамарите работеше, когато Стоян Ангелов беше на пост. Сега има други закони, които така или иначе не работят. Обаждаш се на телефон 112, чакаш 15 минути, идва полиция, казват ти, че не могат да изгонят децата, защото площадката била за тях ( децата ). А това, че ''децата'' пият алкохол, дошли са с автомобил, влизат в околните къщи ( за топката ), рушат чужда собственост, заяждат се с всеки, който им направи забележка, не било проява на лошо поведение. Или просто им правиш забележка, а отсреща ти казват ,, иди се оплачи на татко ,,. Естествено питаш кой е баща му. Следва групов отговор: Дечо Петков, в общината е.
    • 5
      То
      Тодор Колев
      6 0
      07:34, 26 окт 2016
      Гугъл: "Песен за простака"

      Откъде идват всички беди?
      • 22
        2222
        0 0
        10:11, 26 окт 2016
        Да не си главния герой от тази песен??????
      • То
        Тодор Колев
        3 0
        10:50, 26 окт 2016
        до двойкаджията:
        Ти да не се засегна от изкуството!
    • 6
      То
      Тодор Колев
      5 0
      07:36, 26 окт 2016
      Целият Първомай е една "площадка".
    • 7
      То
      Тодор Колев
      4 0
      08:13, 26 окт 2016
      Краси, Краси.
      На мен като ми е тъжно поради такива събития, слушам джаз.
      "Тодор Колев - Фалшив герой текст"
    • 8
      См
      смех
      1 -1
      22:02, 26 окт 2016
      Този е заинтересованият за детските площадки дето е събирал подписи за тях?Ха-ха ха!Като го гледах как събираше гласове за себе си,хич и не му пука за вас и вашите проблеми.Важното за него е да е с големите иначе акъл -йок!
    • 9
      В Първомай всеки прави каквото си знае. Няма ред, няма съзнание, няма действия от отбщината, само празни приказки. Главата на рибата е вмирисана и затова нищо не става. След като се е стигнало до хвърляне на камъни и торбички с вода, значи ножът е опрял до кокал. Жалко за градеца, глупави хора го обсебиха и го превърнаха в бардак. Решението е ясно да се посочат глупците.
    Последни новини