Зловещо писмо в капсула на времето... Аз съм мъртъв

В Албакърки, щата Ню Мексико при подготовка за взривни работи край някогашно основно училище намерили капсула на времето. Писмата, оставени за поколенията били запечатани през 1968 год. Писаните от децата откровения са предимно за любимите им ТВ шоу и музкални групи.

Но едно от писмата би накарало всеки, който го прочете да настръхне.

"Аз съм мъртъв. Ходя в училище Монтгомери. Това е старото име на училището. Роден съм през 1900 год. (...) Моят любим предмет е да плаша полицията. Аз свиря на китара. Това е дъска със струни, ако не знаете. На 10 години съм. Доскоро, простаци", пише в писмото.

То е написано от момче на име Грег Ли Янгман (Greg Lee Youngman), за съдбата на който нищо не се знае. В местните издания не се споменава такъв човек, също и за някой, който да е обичал да свири на китара и да плаши полицията.

Децата правят капсули на времето, за да напишат съобщения към бъдещето. Това обикновено дава доста откровен поглед върху някогашните представи за нашето време, както го виждат децата. Децата на 1960-те и 70-те години прогнозирали свят на летящи коли и ракетни двигатели, те също описват дистопичното правителство и замърсяване на въздуха до степен да не може да се диша.

Сградата, в която намерили тази капсула на времето, основно училище Монтгомъри, е строена през 1955 г., но става сграда на областната училищна администрация от 1980.

Голям брой хора между 50 и 60 години се появили след откриването на капсулата, мислейки, че тя може да е на техния клас.

В момента всички писма от капсулата на времето се сканират. Администрацията възнамерява да ги публикува на своята интернет страница. "Ако сте Грег Ли Янгман (призрак или  друго), ще се радваме да се говорим с вас", казват от администрацията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини