За празника на 101 Алпийски батальон осветиха новия учебен център

Изображение 1 от 3

    С изцяло обновен учебен център, който официално беше открит днес,  101-ви Алпийски батальон в Смолян посрещна празника си. Много гости - цивилни и военни, начело с командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев уважиха празника на 101-ви Алпийски батальон, а новата придобивка беше осветена. Сградата е основно ремонтирана от самите военнослужещи от батальона и вече е модерна база за различни учебни занятия.

    Центърът е изключително важен за подготовката на военнослужещите от българската армия, ще се ползва както от военнослужещи от сухопътни войски, така и от останалите части на БА, основно за провеждане на занятия, методически съвещания, оперативни сборове, командирско-методически занятия, занятия със сержанти, войници.

    "Всички командировани военнослужещи в гарнизон Смолян ще имат възможност да ползват базата за настаняване, което ще пести достатъчно средства от командировъчни за Сухопътните войски", каза командир на 101-ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров и допълни, че военнослужещите посрещат празника на батальона си с удовлетворение от изпълнените задачи.
    „Използвам и тая възможност да пожелая да са живи и здрави всички наши момчета от батальона, които в момента са в Афганистан, изпълняват нали задачи към международната мисия за възстановяване държавността в Афганистан, също така да си пожелаем да бъдем живи и здрави и им благодаря за труда на всички офицери, сержанти и войници, които положиха през годината, които издържаха на високото напрежение и натоварване и изисквания, които бяха предявени в нас.
    Тази година 101-ви Алпийски батальон се обособи като самостоятелно формирование в състава на Сухопътни войски. Командирът им генерал-майор Боцев отново потвърди прерастването на батальона в полк. Празникът продължи с тържествен водосвет, освещаване на бойните знамена и събрание, на което отличили се военнослужещи получиха своите награди. 

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини