Първите групи екстремисти вече се изтеглят от Алепо

Първите групи екстремисти, разположени в източните квартали на Алепо, започнаха да се изтеглят от града. Това съобщи сирийската телевизия, цитирана от ТАСС.

Според нея джихадистите започват да напускат Алепо заедно със семействата си през контролен пункт на пътя Кастело. Междувременно сирийската армия разпространява в бунтовническите квартали позиви с начертани схеми на безопасните коридори за излизане от Алепо, които може да бъдат използвани от местни жители и привърженици на опозиционните групировки.

Днес сирийското военно командване отново прикани жителите на Алепо и бунтовниците "да се възползват от хуманитарната пауза" в обстрела и да напуснат източните квартали. Сирийски военнослужещи разчистиха път през кръговото движение в района Дувар Джандул и района Бустан ел Каср.

Властите гарантираха, че по магистралите там могат спокойно да се движат хора и превозни средства. Подготвени са автобусни колони, с които да се евакуират цивилни ранени, а доброволци от сирийския Червен полумесец са готови да ги придружат.

Обявената от Дамаск хуманитарна пауза ще продължи до 19.00 ч. българско време. Организирани са общо 6 хуманитарни коридора за мирни жители и два коридора - за изтегляне на бойци от въоръжените групи, допълва ТАСС. 

/БТА/

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини