Променят наредбата за преместваемите обекти

Промени в Наредбата за поставяне и премахване на преместваеми обекти на територията на Община Първомай ще гласува Общинския съвет на предстоящата на 24 октомври редовна сесия.

Ако бъдат приети, ще се улесни процедурата за поставянето на такива обекти в частни имоти, защото няма да се изисква за тях одобряване на схема от главния архитект на общината. Също така ще отпадне и условието лицата, желаещите да поставят преместваем обект да представят Удостоверение за липса на задължения към Община Първомай.

Промените се налагат след постъпило предложение от окръжния прокурор Мария Тодорова. Тя открива, че настоящите изисквания на местната Наредба са в противоречие с акт от по-висока степен.

Схемата, която трябва да бъде одобрена от главния архитект,според Закона, е само за обектите в общинските и държавните имоти.

Удостоверението за липса на задължения е в противоречие със Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, който забранява на административните органи и органите на местното самоуправление да налагат тежести, които не са необходими за постигане на целите на закона.

Измененията на Наредбата бяха публикувани на сайта на общината и до момента няма постъпили по тях възражения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини