Журналистка обвини Бил Клинтън в сексуално посегателство

Бивша американска телевизионна журналистка обвини бившия президент на САЩ Бил Клинтън в сексуално посегателство през 1980 г., предаде Франс прес.

Твърденията бяха публикувани днес на сайт, подкрепящ кандидата на републиканците Доналд Тръмп - броени часове преди той да се изправи срещу Хилари Клинтън на третия, последен, телевизионен дебат помежду им.

Обвиненията обхващат времето, когато съпругът на претендентката на демократите е бил губернатор на Арканзас.

Лесли Милуи, обвини Бил Клинтън, че я е опипвал в монтажна на телевизията в южния американски щат, където работела тогава. Жената е интервюирала бъдещия президент на САЩ около 20 пъти.

"Бях седнала на един стол, той дойде зад мен и започна да ми разтрива раменете и да спуска ръцете си към гърдите. Бях изумена, парализирана. Помолих го да спре, той се засмя", разказа Милуи. При следващи интервюта, по думите й, Бил Клинтън се "отъркал" в нея. Той освен това отишъл до дома й, за да я види.

Лесли Милуи каза, че се чудела дали да направи тези разкрития при избухването на скандала с Моника Люински през 1998 г., но се отказала, тъй като искала да защити децата си, които по онова време били много малки.

"Медиите никога не потърсиха сметка на (семейство) Клинтън за тяхното поведение, и ако (моите разкрития) се отразят на изборите, това ще е много добре", заяви бившата журналистка. Тя изрази увереност, че не е "единствената жена, понесла подобен род неща от страна на Бил Клинтън".

По-рано този месец редица жени обвиниха самия Тръмп в сексуални посегателства.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини