Две мистериозни "кухини" сканираха във вътрешността на Голямата пирамида в Гиза

Отдавна се смята, че Голямата пирамида в Гиза съдържа огромни, скрити мрежи на проходи и камери, които са се изплъзнали на археолози и иманяри.

Сега изследователи казват, че са намерили доказателства за странна празнина зад северната стена на пирамидата и неизвестна кухина високо в нейния североизточен ръб. И двете пространства са напълно отделени от основните канали и гробници вътре в колосалната структура.

Ето заключението на екипа:

Екипът представи на Научния комитет на Министерството на старинните паметници заключителните констатации за първата година от дейността на проекта #ScanPyramids, които биха могли да бъдат обобщени, както следва:

1. Това е първият път в историята, когато са използвани три допълващи се техники - Мюонография, Термография и 3D симулация, за да "сканират" Голямата пирамида в Гиза.

2. Екипът на #ScanPyramids може да потвърди наличието на неизвестна кухина на Североизточния ръб на пирамидата, на височина от около 105 м от земята.

3. Екипът на #ScanPyramids може да потвърди наличието на неизвестна празнина зад шевроните над низходящия коридор на Голямата пирамида, но формата, размерът и разположението все още са в процес допълнително разследване от страна на екипа.

За повече подробности можете да прочетете на връзката:

http://www.hip.institute/press/HIP_INSTITUTE_CP9_EN.pdf

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини