Ученици боядисаха оградата на новата гимназия

Изображение 1 от 3

    Над 420 м ограда, невидяла с години боя, беше боядисана от учениците от гимназиалните класове на Средното училище в Първомай

    Вечно недостигащите средства в бюджета на училището не спряха директора Чавдар Здравчев, учители и ученици в решителността им сградата да стане по-красива и привлекателна. Наред с променящите се кабинети тe са последователни в намерението си да превърнат и двора в уютно и приветливо място.

    След като преди дни задния двор на училището беше разчистен и беше оформен паркинг, съседи по улица на учебното заведение попитали кога ще приведат и оградата в приличен вид. Директорът взел присърце бележката и потърсил помощта на родители и спонсори за боядисването ѝ. Получили я от общинския съветник Митко Хубинов, който дарил 70 литра блажна боя и доброволци родители, които отделили от свободното си време. Лошото време, обаче попречило да доведат начинанието си до край. Затова се наложило четките да грабнат и децата им.

    Учениците виждат, че се стремим да направим училището по-уютно – коментират техните учители – затова и откликнаха с ентусиазъм на молбата ни да помогнат.

    А за младежите боядисването на оградата се е превърнало в забавление, купон. Те признаха, че не са чели „Том Сойер боядисва оградата“, но въпреки това знаят как боядисването от неприятно задължение може да се превърне в добро начинание. Готови са да продължат да помагат в обновяването на училището. Едно от нещата, които според тх се нуждае от спешен ремонт е баскетболната площадка.

    След като оградата вече е готова, в задния двор на училището предстои да бъде оформена градина, да се засадят храсти и да се направи пешеходна алея.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      12
      1212112
      12 -6
      11:57, 19 окт 2016
      Поздравления
      Таки хора като г-н Чавдар Здравчев са необходими.
      Ако имаше и в общината хора като него гр. Първомай щеше да е друг.
    • 2
      От
      относно заглавието
      9 -3
      18:32, 19 окт 2016
      Боядисването е добро начинание. Лош навик почна да става и на държавата и на общините да търсят спонсори, за да се свърши или финансира работа, която е задължение на държавата, съответно общините. Това си е чиста проба бягане от отговорност и от задължения. От друга страна."новата" гимназия е нова откакто е построена - повече от 20 години и това е единствената гимназия в Първомай. От същото време старата не е гимназия, а е основно училище.. .
    Последни новини