Арестуваха 7 каналджии с близо 50 чужденци

7 каналджии са арестувани при акция на костинбродски полицаи. Те превозвали нелегално близо 50 чужденци. Операцията е ръководена от Главна дирекция "Национална полиция", съобщават от пресцентъра на МВР. 

Около 19.30 часа снощи на второкласен път 81 в посока София униформените спрели за проверка три автомобила. В микробус "Фолксваген Транспортер" те открили 24 чужденци, а в лек автомобил "Рено Сценик" - 7 чужди граждани.Други 7 чужди граждани били открити в третия автомобил - "Фолксваген Голф", който пътувал в колоната. Впоследствие в паркиран без шофьор лек автомобил "Ситроен Пикасо" служителите на реда се натъкнали на още 7 чужди граждани.

Припомняме, че по-рано не съобщено, че над 40 мигранти са заловени при спецакция снощи, на пътя между София и Костинброд. Те били натъпкани в няколко микробуса в изключително тясно пространство и било цяло чудо, че са живи. Хората споделили, че са тръгнали към Сърбия

След като били отведени в Районното управление в Костинброд - 29 от мъжете се легитимирали с издадени карти за бежанец. Те са граждани наАфганистан и Пакистан. Останалите 16 били без документи за самоличност и народността им тепърва ще се установява.

Заедно с чуждите граждани били задържани и тримата шофьори на автомобили. Малко по-късно бил установен и доведен в районното управление и шофьорът на ситроена.

За 24 часа са арестувани още четирима, съпричастни към нелегалния трафик на чужденци, допълват от полицията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини