Директор сложи камери и в класните стаи

Камери са монтирани в 16-те класни стаи на Професионалната гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов" в Перник.
Съоръженията са поставени след взето съгласие от родителите на учениците, съобщи председателят на местния Съюз на работодателите и директор на учебното заведение Самуил Шейнин, предаде "Фокус". Достъп до монитора за наблюдение обаче има само училищният ръководител. Тъй като директорът има право по всяко време да прави проверки на педагозите как върви работата им в час, Шейнин предпочита да не им пречи в клас, а да прави инспекцията чрез видеонаблюдение.

До момента няма недоволство или писмени протести за начина, по който директорът предпочита да контролира учебния процес, твърди самият той. От три месеца насам камери са монтирани в коридорите и двора на професионалната гимназия.
Шейнин уверява, че откакто е въведено видеонаблюдението, е налице удивителен положителен ефект върху поведението на учениците.

В сградата вече властват мир и спокойствие, категоричен е директорът.

На два пъти обаче някой краде камерите, монтирани на училищната сграда. Крадците хвърляли отгоре им въже, дърпали силно двата му края и съоръжението падало в ръцете им. Затова училищното ръководство се принудило да купи по-скъпи зуум-камери, които вече са сложени нависоко, така че да не могат да бъдат достигнати, разказа Самуил Шейнин.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини