Планиралият атентат в Берлин сириец се е самоубил в ареста

Сириецът, който беше арестуван от германските власти за планиран бомбен атентат срещу летище в Берлин, се е самоубил в килията на предварителния арест в Лайпциг, съобщи правосъдното министерство на провинция Саксония, цитирано от Ройтерс.

Според разследването 22-годишният имигрант Джабер ал Бакр, който е пристигнал в Германия миналата година, е подготвял нападение, съпоставимо с тези, в които през ноември в Париж бяха убити 130 души, а през март в Белгия - 32-ма, съобщава БТА.

"Вечерта на 12 октомври 2016 г. Джабер ал Бакр, който бе заподозрян в планиране на тежко нападение, отне живота си в ареста в Лайпциг", се казва в изявление на сайта на министерството. В него се посочва още, че повече подробности ще бъдат дадени на пресконференция в Дрезден по-късно днес. 

Сайтът "Шпигел онлайн" съобщи, че Ал Бакр е бил под постоянно наблюдение в ареста в Лайпциг заради риска да посегне на живота си. Засега остава неясно как е успял да се самоубие. 

Според източници на ДПА сириецът се е обесил.

Ал Бакр бе задържан в понеделник, след като сирийски бежанци го завързаха в апартамента си в Лайпциг и се свързаха с полицията.

Коментари в сайта

Последни новини