Чудомировски чешити ще гостуват на Първомай на 28 октомври

Творческият тандем - режисьор Невена Митева и хореограф Лъчезар Захариев ще гостува в Първомай със спектакъла си по емблематични разкази от Чудомир - „Чешити”.

В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи). Кой ще се окаже най-големият мюзевирин (майтапчия) – Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната или Черна Гана? И какво може да се случи в един, единствен ден в кръчмата?


Според Чудомир „... Народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване”
Участва целият актьорски състав на театър „Рачо Стоянов“ от Габрово. – този от „Село, село, пусто село”, обогатен с трима нови изпълнители.

„Чешити“ стъпва на първомайска сцена на 28 октомври – петък, от 19 часа в читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Билетите са на цени от 6 и 8 лв. И могат да бъдат заявени на телефон 0888733661 или да се купят на касата пред читалището след 20 октомври. 

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини