Само на точка останаха 13-годишните момичета от шампионската титла в бадминтона

Вицешампионска титла завоюваха момичетата на „Атлет“ в отборния шампионат за деца до 13-годишна възраст, който се проведе в Рахово.

Михаела Чепиешва, Елеонора Иванова, Никол Бозукова и Яна Чифчиева отстъпиха на отбора на Хасково и бяха само на точка от титлата.

След като победиха с 5:0 русенки и се наложиха над едни от най-силните отбори– старозагорския с 3:2, момичетата на Илиян Кръстев победиха на полуфинала с 3:2 и съперничките си от Севлиево.

Кулминацията дойде в последния гейм от последния мач, когато в контрагейм „Атлет“ загуби титлата с минималното 20:22.

„Тръгнахме с надеждата да спечелим медал – разказа треньорът Кръстев – затова би трябвало да сме доволни от второто място, но когато знам, че сме били на точка от това да станем шампиони, надделява чувството за неудовлетвореност.“

Сълзи имаше и в очите на момичетата, които преживяха болезнено загубата, но всички се надяват, че това състезание ще се превърне в отправна точка за нови победи.

При момчетата първомайският тим беше представен от Станимир Терзиев, Светослав Раев, Георги Манчев и Николай Давчев. Момчета загубиха на полуфинал от бъдещите шампиони – Стара Загора.

В края на седмицата, от 14 октомври започва балканският шампионат по бадминтон за деца до 11-годишна възраст. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини